دو مهاجر

در این وبلاگ در مورد مهاجرت آن می خوانید. هدف باز شدن راهی برای آشنا شدن بیشتر با مهاجرت و چالشهای آن است.

دو مهاجر

در این وبلاگ در مورد مهاجرت آن می خوانید. هدف باز شدن راهی برای آشنا شدن بیشتر با مهاجرت و چالشهای آن است.

کمی درباره اوکلند ..

اگر  به سلامتی یه روز اومدید نیوزلند و خواستید ببینید بهترین جا برای اقامت کجاست حتما اطلاعات زیر رو بخونید ..

اوکلند شهر خیلی بزرگی هست اما همه اتفاقات مهم که لازمه اولیه برای زندگی یه مهاجر هست توی مرکز شهر یا Auckland CBD می افته .. همه شرکتهای کاریابی .. همه شرکت هایی که قراره و ممکنه در اینده براشون کار کنید .. خطهای اصلی اتوبوس و Ferry .. دانشگاه های و موسسات اموزش زبان و ... اداره مهاجرت . دفتر اصلی بانک ها و هواپیمایی ها و اپراتورهای موبایل و غیره .. و یک چیز خیلی مهم دیگه  و اون خونه ها و یونیت هایی مبلمان شده  است که توی این قسمت از اوکلند خیلی بیشتر از جاهای دیگه پیدا می شه .. معمولا توی city بیشتر مغازه ها و سوپرمارکت های پیدا می کنید که تا دیروقت باز هستند.. راستش قضیه اینه که توی نیوزلند و استرالیا اکثر مغازه ها و فروشگاه های بزرگ و حتی بعضی رستوران ها و کافی شاپ ها ساعت کاریشون مثل ساعت کاری اداری هست و اکثرا ساعت ۵-۶ می بندند و کلا شهر ساکت ساکت می شه .. اما معمولا ۲ شب و یا یک شب در هفته تا دیرتر مثلا تا ۹-۱۰ باز هستند که معمولا این شب ها ۵ شنبه ها و جمعه ها هست .. و به Late night معروفه.. و بقیه روزها زود تعطیل می کنند. البته اکثر فروشگاههای موارد خوراکی و سوپرمارکت های بزرگ تا ۱۰-۱۱ باز هستند و یه چندتایی هم ۲۴ ساعته هستند که تعدادشون کمه .. بگذریم ..

به هرحال به جز مرکز شهر مثل همه شهرهای دنیا اوکلند یه قسمت شمالی و جنوبی و غربی داری.. جنوب معمولا هرچی پایین تر برید متوجه می شید که مائوری ها که محلی های اینجا هستند و هندی ها و هندی فیجی ها و کلا کسانی که از جزایر اطراف به شهر اومدند بیشتر می شن و مناطق خیلی خوبی برای زندگی محسوب نمی شند. البته جاهای خوبی هم داره اما کلا خیلی اسم جنوب خوب در نرفته .. غرب هم جای نسبتا خوبی هست و دسترسی اش به مرکز شهر خوبه ... یکی دیگه از قسمت های خوب که کلا با اب جدا شده از مرکز شهر و سایر قسمت های شمال هست که با دو تا پل (یکی از پل ها پل معروف اوکلند هست که به Harbour Bridge معرفه ) به بقیه اوکلند وصل می شه و به Northshore شناخته می شه .. Northshore معمولا خونه های مسکونی داره و کمتر مراکز اداری و غیره توش پیدا می شه .. اما فروشگاه های بزرگ و مراکز خرید و همه چیز دیگه توش هست .. معمولا خونه اگر بخواهید اجاره کنید مبلمان نشده است اما چیزهایی از قبیل گاز و ماشین لباس شویی و پرده و موکت و گاهی یخچال رو اکثر خونه ها دارند.

ایرانی هایی که من دیدم و می شناسم خیلی هاشون northshore زندگی می کنند و البته تعدادی هم در اطراف Mt Eden.

یه مغازه ایرانی هم توی Mt Eden هست که خوراکی هایی ایرانی می فروشه .. البته گوشت و اینها نداره .. اگر دنبال گوشت حلال هستید یه مغازه توی northshore هست که عرب هستند و گوشت حلال دارند .. همه جوره و قیمتشون هم خیلی خوبه .. چیزهای دیگه مثل رب و نبات و عرق نعنا و گلاب و زعفران و ادویه وغیره هم داره .. خلاصه به جز نون ایرانی همه چیز پیدا می شه ..

توی جنوب قیمت خونه ها نسبتا مناسب تره و از نظر بافت خونه ها هم مثل shore می مونه.. اما دسترسی و ترافیک زیادتره و همین طور از نظر اینکه بتونید منطقه خوبی برای زندگی پیدا کنید شناخت بهتری می خواد ..

به نظر من ایده ال ترین راه اینه که یه مدت مثلا ۲-۳ ماه توی city زندگی کنید و بعد به مطقه های دیگه برای اقامت دائمی تر فکر کنید چون قطعا توی این مدت شناخت خوبی دارید و مسیرهای رفت و امد هم دستتون میاد ..


نمی دونم برای امروز دیگه چه بنویسم ..

راستی شاید یه مدت طولانی ننویسم .. نمی دونم .. احتیاج به خلوت دارم ..

به امید اینکه همتون همون جا و همون جوری که دوست دارید زندگی کنید ..

سپیده


اسسمن مدارک برای EOI و ITA

دوستان برای اطمینان این پست رو گذاشتم .. در مورد اسسمنت مدارک :

اول که این لینکش خودت ببینید :

http://www.immigration.govt.nz/migrant/stream/work/skilledmigrant/caniapply/claimingpoints/recognisedqualifications.htm

این برداشت من هست که :

اگر اسم دانشگاه شما توی لیست هست نیازی به pre-assessment ندارید و وقتی نامه دعوت به اقدام یا همون ITA رو گرفتید احتیاج به Full Assesment دارید. و اگر اسم دانشگاه اتون توی لیست نیست که برای همون EOI نیاز به pre-Assessment دارید و بعد که ITA گرفتید احتیاج به Full-Assesment و مطمئن هم هستم تا چند وقت پیش اینجوری بود ..

اما دوباره این لینک رو امروز خوندم و شک کردم که کسانی که اسم دانشگاه اشون توی لیست هست اصلا به Assessment نیاز ندارند اما دو چیز من رو به شک انداخت .. اول اینکه توی این متن اشون ننوشته که این موضوعات که کیا احتیاج به اسسمنت دارند و یا ندارند مال کل مراحل اقدام هست یا فقط EOI. یعنی موقع اقدام اولیه احتیاج ندارید و بعد باید ارائه بدید و دوم اینکه اخر سر اون سه حالت که احتیاج به اسسمنت ندارند نوشته

موقع اقدام بعد از دعوت باید مدارک لازم رو برای اثبات qualification اتون نشون بدید. که نمی دونم منظورش فقط مدرک تحصیلی هست و یا همون تائید NZQA .. لطفا همفکری کنید که به نتیجه برسیم ..


در ضمن خیلی از دوستان پرسیده بودند برای مدارک دیگه مثل کاردانی و غیره هم می شه امتیاز گرفت که جواب بله هست اما بستگی داره چه سطحی توسط NZQA بهش داده بشه و بر اساس اون سطح امتیازات مختلف کسب می کنید .. که مسلما اگر امتیازتون به حدنصاب برسه می تونید برای مهاجرت اقدام کنید ..

مرسی

سپیده

این هم اصل مطلب - لینکشم بالاست



Recognised qualifications

You can claim points for qualifications such as trade certificates, diplomas, bachelor degrees and postgraduate qualifications.

 

The points you can earn will depend on what level your qualification occupies on the New Zealand Qualifications Framework.

 

Check if your qualification(s) is included in the List of Qualifications Exempt from Assessment, or the List of Qualifications Recognised as an Exception, and if there are any additional requirements that you need to meet. We also accept qualifications that the New Zealand Qualifications Authority (NZQA) considers equivalent to an acceptable New Zealand qualification.


Evidence of qualifications

You will need to provide an NZQA* assessment of your qualification unless one of the following applies:

If you are invited to apply for residence, you will also need to provide evidence of your qualification.

 

*NZQA Assessment

If an NZQA assessment is required for an overseas qualification, a Pre-Assessment Result may be provided as evidence to support your Expression of Interest. If you are invited to apply for residence your qualification will then have to be fully assessed by the NZQA (see International Qualifications Assessment).

 

If you have a New Zealand qualification which is included on the New Zealand Qualifications Framework you should provide a 'Qualification Overview' report, this report can be obtained from the NZQF website. If your qualification is not included on this register you will need a letter from the NZQA to determine whether your qualification will qualify for points.

 

Note that if your qualification is assessed by the NZQA as Level 4, your qualification must be relevant to an occupation at Part B or Part C of the List of Skilled Occupations.

تغییرات ۲۵ ژولای ۲۰۱۱

به نظر میاد که تغییراتی که امسال اعمال شده در رویه ویزای اقامت و .. در سایت مهاجرت نیوزلند خیلی جالب نیست و مثل همیشه شرایط رو سخت تر کرده .. این تغییرات ۲۵ ژولای اعمال می شه و اگر روی شما تاثیر می ذاره حتما EOI خودتون رو قبل از این تاریخ submit کنید .. این لینک صفحه تغییرات هست .. من هنوز فرصت ترجمه نداشتم اما حتما یه بررسی دقیق می کنم و پست کاملتر می ذارم در این رابطه .. خودتون یه نگاهی بندازید ..

لینک اخر یه چند تا مثال هست از تغییراتی که افتاده و در مورد امتیاز زبان. همونطور که الهام جون توی کامنت ها گفتند برای کسانی هست که تحصیلات زبان انگلیسی دارن و براش امتیاز می گیرند. راستش من اینطوری می فهمم که اگر کسی انگلیسی زبان هست و داره مثلا مدرک سطح ۷ می گیره که زبان درس بده امتیازش رو می گیره اما کسی انگلیسی زبان نیست و داره مدرک لیسانس و یا سطح ۷ می خونه که امتیاز مدرک رو بگیره چون انگلیسی زبان نیست در این مورد بهش امتیاز نمی دن. لطفا اصلاح کنید اگر نظری دارید. ممنون .. این همه مثالی که خودش زده:



I am studying towards a level seven qualification to teach English – will my qualification be eligible for qualification points?

Your qualification will be eligible for points as only English for Speakers of other Languages (ESOL) qualifications, where people are studying to improve their English language ability, are excluded.



و این تغییر ربطی به مدرک زبان ایلتز برای اقدام نداره ..


در مورد تغییرات مربوط به لیست skilled shortage قبلا وقتی از این طریق اقدام می کردید چند تا احتمال وجود داشت و اینکه ممکن بود بهتون ویزای اقامت بدهند و یا بهتون ویزای کار ۹ ماه بدهند که بعد بتونید ویزای اقامت بگیرید و غیره .. اینجوری که من فهمیدم حالا طبق تغییرات جدید بهتون ویزای کار می دهند و شما میاید اما اگر نتونید کار پیدا کنید در مدت مورد نظر بهتون ویزای اقامت نمی دهند .. در واقع قسمت اول رو که ممکن بود افیسر خیلی از تخصص شما و سابقه اتون راضی باشه و بهتون مستقیم ویزای اقامت بده رو برداشته اند. .. این عین حرفشون هست:


Applicants with qualifications in an area of absolute skill shortage will no longer be able to automatically obtain residence without skilled employment.


تیکه بعدی هم در همین ارتباط هست. قبلا اینطوری بود که اگر اینجا تحصیل می کردید بعد از تحصیل بهتون ویزای کار موقت می دادند تا در مدت معین بتونید کار پیدا کنید و بعد هم کار به اقامت بگیرید که گویا این رو هم برداشتند:


Applicants who are in New Zealand and hold, or have held, Study to Work visas will no longer be eligible for a SMC Job Search Visa.


همین اتفاق برای پارتنر کسی که این ویزا رو می گیره هم اتفاق افتاده. قبلا به پارتنر ویزا کار می دادند که گویا اون رو هم برداشتند .. اما به نظر می رسه اگر پارتنر خودش توی یکی از لیست ها باشه اوضاع فرق کنه و بتونه ویزا کار باز بگیره اما قبلا فرقی نمی کرد در هر صورت به پارتنر چه کارش توی لیست بود و یا نه ویزا کار می دادند:


Partners and/or children of SMC Job Search Visas holders will no longer be automatically eligible for temporary visas related to the holder’s work visa.

اگر نظر یا اصلاح و یا توضیحی دارید خوشحال میشم به اشتراک بذارید..

ممنون .

سپیده


http://www.immigration.govt.nz/community/general/generalinformation/news/smcchangesnews.htm


http://www.immigration.govt.nz/migrant/general/generalinformation/qanda/smcchanges.htm


مهاجرت برای ادامه تحصیل یا ادامه تحصیل برای مهاجرت؟!

از اونجایی که چند مورد موفق برای ادامه تحصیل برای خودم و اطرافیانم داشتم، این پست رو و چند پست آینده رو اختصاص میدم به بحث ادامه تحصیل. راستشو بخواین، برای من خیلی راحت تره که براتون کل پروسه ادامه تحصیل در دانشگاههای نیوزیلند رو اینجا بنویسم. اما فکر می کنم قبلش چند تا مورد رو مطرح کنم تا راجع به رابطه ادامه تحصیل و مهاجرت بیشتر بدونید:

 

اول اینکه سیستم دانشگاهها در کشورهای پیشرفته در کل با ایران متفاوته. به طور اختصاصی تر، حتی اگر در بهترین دانشگاههای ایران هم درس خونده باشید باز هم شرایط این دانشگاهها با شرایط دانشگاههای ایران خیلی تفاوت می کند. البته این در صورتیه که دانشگاهی که انتخاب می کنید در رنکینگ جهانی باشه، وگرنه در همیین کشور سوئد که من زندگی می کنم، دانشگاههایی هست که دانشگاههای خوب ایران به اونها سرند.

 

چیزی که باید اشاره کنم جدی بودن تحصیل است. نتیجه ای که به جای آخر همین اول می گیرم اینه که "مهاجرت برای تحصیل" بهترین انتخابه و "تحصیل برای مهاجرت" انتخاب دوم. اما به نظر من تحصیل برای مهاجرت به شرطی که علاقه به تحصیل هم وجود داشته باشه انتخاب مناسبیه وگرنه مخارج و مشکلات دیگه درس خوندن به اندازه کافی هست که اگه مشکلات مهاجرت و ناآشنایی با شرایط جدید رو روش بزاریم، اوضاع کلی به هم میریزه!

 

به هر حال......یه چیز کلی بگم: اگه از دید یه کارفرمای خارجی (مثلا نیوزیلندی) به یه سری Jop Application که برای یک موقعیت کاری توی شرکت خودم نگاه کنم، من ترجیح میدم که اونی رو استخدام کنم که توی دانشگاههای نیوزیلند درس خونده باشه نه تو دانشگاههای مثلا ایران و کشورهای دیگه. اینجوری بگم که در صورتی که سابقه کار بین المللی ندارین و توی شرکت های مطرحی کار نکردید، بهترین راه برای پیدا کردن کار خوندن درس خوندن تو همون کشوره! درس خوندن توی دانشگاهها باعث میشه که به تدریج با پیچیدگی های دانشگاهها و آدم های های جامعه جدید آشنا بشین. اینو به عنوان یه تجربه میگم: آشنا شدن با جامعه جدید نیازمند زمانه و بیشتر آدم ها نیاز به یه زمان که حتما از 6-5 ماه بیشتره دارن تا خودشون رو پیدا کنن (نه جامعه جدید رو!). یه نگاهی به منحنی مهاجرت با زمان هم بندازید. معمولا تا شش ماه طول میکشه تا فرد مهاجر خودش رو (و نه جامعه رو!) تو جامعه جدید پیدا کنه! خوب پیشنهاد من اینه که این 6 ماه رو به جای اینکه گیج بزنید، مدت بیشتری تمدید کنید و حداقل یه مدرک تحصیلی بگیرید که به درد کار آیندتون بخوره!

 

همونطور که تو بالا اشاره کردم درس خوندن تو دانشگاههای خارج از کشور اون هم با کیفیت بالا آسون نیست و قابل مقایسه هم با دانشگاههای ایران نیست. من دانشگاه اوکلند تو نیوزیلند درس نخوندم، اما تقریبا مطمئنم که کار آسونی نیست. درس خوندن به زبون انگلیسی یک طرف و سخت گیری های دانشگاه دو مشکل عمده در درس خوندن برای ما ایرانی ها در دانشگاههای سطح بالاست. به همین خاطر به اونایی که دنبال درس خوندن آسون هستند توصیه می کنم دنبال دانشگاههای سطح بالا نباشن. این جور وقت ها بپرسین که کالج هایی که آسون می گیرند کجان؟ اما در اینصورت باز به چیزی رو از دست میدید! مثل ایران، بازار کار خارج از کشور هم فارغ التحصیل های دانشگاههای خوب رو به دانشگاههای کمتر شناخته شده ترجیح میدن مگر اینکه سابقه کار خوب و موارد دیگه ای داشته باشین که شما رو از بقیه متمایز کنه.

 

در کل فکر می کنم  "مهاجرت برای ادامه تحصیل" معمولا نتیجه بهتری داره تا "ادامه تحصیل برای مهاجرت". چون از قبل هدفتون ادامه تحصیل بوده و مطمئنا علاقه به تحصیل داشتین که دنبالش رفتین. این باعث میشه که دانشگاه خوب و رشته مناسب خودتون رو بگردین و پیدا کنین و با علاقه هم دنبالش برین که مطمئنا نتیجه دلخواه شما رو در پی داره..... اما "ادامه تحصیل برای مهاجرت"نیاز به برنامه ریزی داره که بنا به شرایط هر کسی فرق می کنه.

تو پست آینده راجع به اینکه چطوری میشه از دانشگاههای نیوزیلند پذیرش گرفت مینویسم. این پست هم تا اندازه ای تجربه شخصی بود.


شب و روزتون خوش!

/ناصر

 

از هر دری درباره نیوزلند ..

مطالبی که توی این پست می خوام بنویسم  شاید کمی پراکنده باشه اما شاید جواب خیلی از سوال ها رو بده و یا حتی سوال های جدیدی توی ذهنت ایجاد کنه..


نیوزلند واقعا کشور خوبیه برای زندگی .. شاید بافت زندگی از شهرهای اروپایی و امریکایی متفاوت باشه اما از لحاظ تکنولوژی و پیشرفت های روزانه دنیا کامل به روز و جلو هست .. راستش این رو از این نظر می گم که خیلی ها وقتی اسم نیوزلند میاد بیشتر احساس می کنند همش پر از مزرعه است و زندگی شهرنشینی درش گم شده.. می خوام بگم نه اینجوریه و نه اونجوری .. در واقع به صورت بسیار زیبا و متعادلی هر دوی این نوع زندگی در کنار هم قرار گرفته. ..

مثلا شهر اوکلند به عنوان بزرگترین شهر. مرکز شهر که مرکز ساختمان های اصلی و تجاری و دولتی و غیره است پر از برج های بلند و بندرهای بزرگ و هتل و بانک ها و دانشگاه هاست .. و تقریبا با اتوبان های اصلی که از همه جا به مرکز شهر راه دارند دسترسی به اون خیلی راحت هست. این نکته رو هم اینجا بگم که برای کسانی که تازه وارد اینجا می شد خیلی خوبه که سعی کنن یه جایی رو توی مرکز و یا نزدیک مرکز شهر برای اقامت انتخاب کنند. اولا برای بدو ورود و اشنایی براشون خیلی خوبه. دوما تقریبا تمام مصاحبه ها و شرکت های بزرگ و کاریابی های توی مرکز شهر هستند و اگر حتی تا چندین ماه وسیله نقلیه نداشته باشید می تونید راحت به همه جا دسترسی پیدا کنید ..

تصویر پایین دورنمایی از مرکز شهر اوکلند هست ..



اما هرچی از مرکز شهر دورتر می شید منطقه های مسکونی شروع می شوند که تقریبا همه خونه های تقریبا بزرگ که ۱ الی ۲ و گاهی ۳ طبقه هستند و تقریبا هرچی دورتر می شیم اپارتمان کمتر به چشم می خوره و همین باعث شده خونه ها با توجه به ارتفاع کم ووسعت زیاد و فاصله های نسبت خوب از هم چهره شهر رو خیلی زیبا کنه .. .. عکس زیر تا حدودی گویایی چهره مسکونی شهر هست. نتونستم عکس خیلی خوبی پیدا کنم ..



به خاطر نوع زمین و پیشرفتگی های دریا در زمین به جرات می تونم بگم در هرکجای شهر باشید در عرض کمتر از ۱۰ دقیقه به ساحل و یا به پارک های طبیعی دسترسی دارید.


از این باقت مسکونی اگر کمی دور بشیم به خونه هایی با زمین های خیلی وسیع می رسیم که در واقع مزارع رو تشکیل می دهند. مزارعی که معمولا یه خونه ویلایی و خیلی زیبا دارند و اطراف اش رو فقط زمینهای سبز گرفته. معمولا از اینجا به بعد گوسفند های معروف نیوزلند (مرینوس)؛ اسب؛ لاما ؛ اهو و یا گوزن و البته گاو ها رو روی مزارع می بینید.

شاید از مرکز شهر که از همون برج ها شروع می شه تا رسیدن به مزارع رو می شه گفت حدود نیم ساعت رانندگی شامل بشه. یه تصویر واقعی از این مزارع ..



مردم اینجا اصلا نژاد پرست نیستند و اینکه همسایه- دوست- همکار و یا کسی که کنارشون توی اتوبوس می شینه مال کجاست و یا چه کاره است و یا چه رنگی هستش اصلا براشون مهم نیست.


من اینجا ادم های خیلی متفاوت با مذهب ها - پوشش ها و یا اعتقادات متفاوت زیاد دیدم .. دختر بچه های مدرسه ای دیدم که روسری داشتند و یا حتی خانم ها و دانشجوهای مسلمان - همین طور حتی خانم هایی که روبنده دارند .. و براشون از لحاظ اجتماعی و یا هر نظر دیگر فرقی با دیگران وجود نداره ..


حتی توی دانشگاه اوکلند نماز جمعه برگزار می شه و همین طور بقیه مناسب های مسلمانان دور هم جمع می شوند..


در کنار این توی روزنامه ها تبلیغ برای س..ک .. و غیره هم وجود داره و در نهایت می خوام بگم ادم ها کاملا ازاد هستند و هرکسی زندگی خودش رو می کنه و کسی کار به دیگری نداره ..


از لحاظ اقتصادی اینجا هم مثل همه کشورهای دیگه دنیا در چندین سال اخیر دچار رکورد اقتصادی شده و قوه خرید و خرج مردم خیلی پایین اومده و همین طور بازار کار رونقی رو که قبلا داشته هنوز نداره ..


در کل می شه گفت کشور گرونی هست نیوزلند .. میزان مالیاتی که پرداخت می شه حداقل ۳۰ درصد از حقوق شماست و هرچی درامد بیشتری داشته باشید قطعا بالاتر می ره ..


اجاره خونه ها چه توی مرکز شهر و چه در اطراف از ۲۰۰ دلار در هفته شروع می شه و می ره بالا.. اینجا معمولا زندگی به صورت همخونه بسیار بسیار جا افتاده است و خیلی ها که تنها هستند و یا دونفر ممکنه خونه ای رو با دیگران اشراکی استفاده کنند .. برای یه زن و شوهر یه جای مستقل و مناسب زندگی با شرایط معمولی خوب حدودا از ۳۰۰ دلار در هفته شروع می شه.

هزینه برق تقریبا حدود ۷۰-۸۰ دلار در ماه و تلفن و اینترنت در حدود ۸۰-۹۰ دلاره . اب در اکثر خونه ها مجانی هستش و یا خیلی خیلی ارزونه ..


هزینه بیمه برای اینکه شامل کلیات نسبتا به درد بخوری بشه رو تقریبا شرکتی که براش کار می کنید پوشش می ده و ممکنه برای اضافه کردن چند تا اپشن مثلا شما هم حدود ماهی ۳۰ دلار اضافه بدید.


دکتر معمولا خیلی گرون هست و یه ویزیت دکتر عمومی معمولا حدود ۵۰ دلاره اما دارو در حدود ۳-۴ دلار می شه . در ضمن اگر مریض شدید نمی تونید زنگ بزنید و هر دکتری برید بلکه باید حتما با یه دکتر عمومی یا GP رجیستر کرده باشید. چون هر دکتر فقط مریض های خودش رو می بینه .. اما کلینیک ها رو می شه هر وقتی رفت اما گرون تر هستند ..


توی اوکلند از نظر اب و هوا تقریبا ۵-۶ ماه هوای تابستانی خواهید داشت. ۲ ماه هوای سرد که معمولا به ۳-۴ درجه می رسه و حتی صفر نمی شه و حدود ۴ ما هوای پاییزی - بهاری .


سایت Trademe.co.nz یکی از معروف ترین وب سایت های نیوزلند هست و تقریبا همه نوع چیزی توش پیدا می شه. اگر دنبال کار هستید یا می خواهید ماشین بخرید و یا خونه و یا همخونه پیدا کنید و حتی اگر می خواهید چیزی بفروشید حتی یه کتاب می تونید یه این سایت اعتماد کنید و کارتون رو راه می ندازه.. 


یه نکته خیلی مهم .. اینجا اگر حرفی زده می شه و یا ایمیلی دریافت و ارسال می شه و یا چیزی امضا می شه همش کاملا سندیت داره .. نبابر این هر نوع برگه . قرارداد و یا رسیدی رو خواستید امضا کنید و یا غیره حتما حتما دقیق بخونید .. لطفا ..


سیستم مهاجرت اینجا رو هم که می دونید. امتیازی هست و باید امتیاز لازم رو بیارید و بعد که انتخاب شدید مدارکتون رو ارسال کنید و این پروسه تقریبا ۲ سال کلا طول می کشه.


برای ویزای تحصیلی در هر مقطعی می تونید اقدام کنید تا اونجایی که من فهمیدم. منتها دیگه خرجش و راهشون فعلا نپرسید. حتی می تونید برای گذراندن دوره های زبان و یادگیری زبان ویزای دانش اموزی بگیرید.


در پروسه های خودشون دو تا راه گذاشتن برای اقامت و اون اینکه اگر اینجا تحصیل کنید می تونید بعد درخواست ویزای کار کنید و اگر اینجا کار می کنید می تونید درخواست ویزای اقامت کنید.


من در مورد معلمین زبان هم سوال کردم از یکی از دوستان. اونهایی که فوق و یا دکترا در این زمینه می گیرند معمولا براشون پیدا شدن کارهایی مثل استادی دانشگاه و یا اموزش زبان در موسسات عالی کلا بسیار سخته چون الویت با اونهایی هست که زبان اصلی اشون انگلیسی هست. اما در اموزشگاه هایی که به خارجی ها زبان اموزش داده می شه و یا اموزشها خصوصی و یا غیره امکان اینکه کار پیدا کنند وجود داره و یا اینکه باید برن سراغ کارهای دیگه . و در ضمن می تونید به مدرک لیسانس و یا فوق زبان برای اقدام استناد کنید و دیگه ایلتز ندید ولی اگر افیسر ازتون خواست دیگه بدشانسی خودتونه ..


اگر  از اینجا job Offter و یا قرار داد امضا شده داشته باشید قاعدتا بهتون ۱ ماه و یا زودتر ویزا می دهند. خواهش می کنم نپرسید چه جوری job offer بگیرید.


یه چیزی رو هم شنیدم و در موردش نه مطمئنم و نه تحقیقی کردم. اگر همه اعضای خانواده اینجا باشند فکر کنم می شه اخرین عضو خانواده رو براش درخواست اقامت داد. مثلا ۲ تا خواهر هستند و پدر و مادر هم فوت شدند و فقط مثلا یه خواهر ایران دارند و همین طور در مورد پدر یا مادر .. دقیق نمی دونم فقط شنیدم ..


خواهش اخر .. لطفا سوالهایی مثل ایا مهاجرت خوبه ؟ ایا راضی هستی ؟ مثلا فلان رشته رو خوندم حالا از کجا شروع کنم وغیره نپرسید چون یا خیلی جواب ها سلیقه هستند و یا گاهی واقعا کمی باید قبل اش تلاش کنید و اطلاعات جمع کنید چون واقعا نمی شه برای هرکسی هر دفعه از اول پروسه ها رو توضیح داد ... و درخواست اخر حتما پست های قبلی رو سر بزنید .. حتما بعضی سوالها جواب داده می شه ..


در مورد دوستانی که برای ویزای تحصیلی پرسیده بودند در مقاطع مختلف و در مورد سابقه کار نیمه وقت و همین طور مقطع کاردانی و اقدام و غیره یه پست به زودی می ذارم. در دست اقدام است ..


همگی موفق باشید و با ارزوی شنیدن خبرهای خوب از همگی 


از دوستانی هم که در جواب دادن سوال ها کمک می کنند و اگر مطلبی پیدا می کنند اطلاع می دهند واقعا نهایت تشکر رو دارم .. واقعا کمک بزرگیه و ممنون از اینکه اینجا رو مثل خونه خودتون می دونید و با هم تبادل اطلاعات می کنیم ..


فعلا

سپیده

سپیده